De-Armouring

Een Pantser. Een bescherming. Een houding die zich fysiek manifesteert. Vaak ontwikkeld in onze jongere en adolescente jaren, toen we onszelf een plek aan het geven waren in het systeem waarin we opgroeiden. We hebben allemaal op een bepaalde manier aangeleerd hoe te Zijn. En ook bepaalde dingen afgeleerd dus. Sommige delen werden erkend, sommige kregen de boodschap niet gewenst te zijn. Het was simpelweg niet altijd in Liefde om in onbevangenheid onszelf te zijn. Met onze Onschuld als slachtoffer.

  • Mag jouw onveiligheid in veiligheid bestaan?
  • Mag jouw woede in tederheid en flexibiliteit de ruimte krijgen?
  • Mogen je fouten, je pijnlijkste daden in onschuld omarmd worden?
  • Mag je schaamte met moed in het licht worden gebracht?

Maar logischerwijs is het zo dat er juist een verlangen bestaat om met deze kwetsbaarheden in verbinding te treden… het pantser wat ooit diende, is wat juist nu tegenwerkt in het ervaren van Jezelf… Het in verbinding brengen van Jezelf. Er is een brandend verlangen om te mogen stromen, om je innerlijke waarheid te spreken… En logisch dat je dit zo voelt, het is enorm bevrijdend en helend om stroming te brengen in de stukken die zo lang in het donker zijn weggestopt.

De-armouring tijdens een sessie

In een sessie kan het zijn dat we gebruik maken van De-Armouring. Door de verklevingen (de fysieke uiting van het pantser, het ‘Armour’) los te gaan maken, kunnen de kwetsbare stukken weer in verbinding komen. Weer gevoeld worden en ervaren. Ze kunnen hun plek krijgen.

Het bevrijden van jouw levensenergie is het herstellen van jouw onbevangenheid

Dit zijn vaak de echt diepe stukken die hierin vrij komen, waar het systeem de meeste onveiligheid op gevoeld heeft. Het kan zijn dat je hier specifiek mee aan de slag wilt, maar dat tijdens de kennismakingsessie blijkt dat dit (nog) niet de weg is. Het belangrijkste is dat we gaan werken met wat jouw systeem nodig heeft. Alles mag in het juiste tempo en met de stappen die nodig zijn voor de verbinding.