Ademhaling/ Lichaamswerk

De ademhaling is de brug tussen denken en voelen. Het lichaam is de drager van jouw gevoel, de plek waar jij kunt ervaren en doorleven. Waar alles een plek kan krijgen en je mag rusten in het Zijn met wat er is. Door de de ademhaling weer bewust met het lichaam te verbinden kunnen inzichten ook eindelijk hun werk doen.

  • Is jouw lichaam…
  • Een vrije stroom, waar je kunt voelen wat er in je leeft?
  • Waar je gedachten los kunt laten?
  • De plek waar je kunt uitrusten van alledaagse hectiek?
  • Waar je kunt voelen wat jouw grenzen zijn?

Het verkrijgen van Inzicht in wat je nodig hebt is wat anders dan het dan ook werkelijk jezelf geven wat dit inhoudt. Ik krijg vaak, enigszins gefrustreerd te horen van mensen: “Ja maar HOE DAN!!? Ik snap het toch!??” En deze frustratie is ook logisch. Vaak hebben we allang zicht op wat onze problemen zijn, wellicht ook al waar de oorzaak hiervan ligt en vaak zien en begrijpen we allang wat er losgelaten mag worden, hoe we beter voor onszelf zouden moeten zorgen.

KNOWING IS NOT DOING!!

Ademhaling met lichaamswerk tijdens een sessie

We gaan samen kijken naar hoe jou ademhaling verloopt. Zit deze hoog? Is de buik in beweging of vooral de borst? Wat als we gaan ontspannen in de kaken, het gezicht en de keel? Wat doet dit met de ademhaling? Wat word er gevoeld in het lichaam door deze nieuwe beweging? Welke emoties dienen zich aan? Hoe regaeer jouw systeem heirop? Contractie? Kun je door blijven ademen en contact maken? Hierbij word de connectie met het voelen ondersteund. Er word duidelijk voelbaar hoe jouw beschermingssysteem, dat al voor het begrijpen en hebben van inzicht getriggerd is, invloed heeft op jouw ademhaling en ontspannen in het lichaam. In het voelen van je gevoelens.